18 Kasım 2012 Pazar

Nicolas Ghesquiere ve Balenciaga Yollarını Ayırdı: Bir Devrin Sonu



Moda dünyası bu hafta içinde bir ayrılık haberiyle sarsıldı. Piyasanın en hip ve havalı, trend yaratmakta usta markalarından Balenciaga'dan, kreatif direktörleri Nicolas Ghesquiere ile ortak bir karar alarak yollarını ayırdıkları haberi geldi.


1997'den beri markanın kreatif direktörlüğünü yapan Ghesquiere, göreve geldiğinden beri marka için modern ve taklit edilen bir imaj yaratmasıyla ünlendi ve Balenciaga'yı Paris moda haftasının en heyecanla beklenilen koleksiyonlarından biri haline getirdi. Bir anda ortaya çıkan bu ayrılık haberinin perde arkası ilginç. Dedikodulara göre Ghesquiere uzun zamandır Balenciaga markasının yönetim şeklinden ve kendine yeterince özgürlük verilmemesinden mutsuzmuş. Bu mutsuzluğunu koleksiyonlarına yansıtmadığı ortada ama görünen o ki yaşananlar durumu bu ayrılığa kadar getirmiş.

Şu an boş olan Balenciaga kreatif direktörlüğü koltuğu için şimdiden birkaç modacının adı geçmeye başladı bile. Alexander Wang, Joseph Altuzarra ve Christopher Kane adı geçen modacılar arasında ama bu üçü arasında şu an için en güçlü aday Christopher Kane olarak görülüyor. Ghesquiere'ın ise kariyeriyle ilgili bundan sonra atacağı adımlar için bazı tahminler var. Kimileri modacının kariyerine belli bir süre için ara vereceğini söylerken bazı dedikodulara göre de Louis Vuitton ve Emmanuel Ungaro modaevleri çoktan Ghesquiere'ye teklif götürmüş bile.

Hem Balenciaga hem de Nicolas Ghesquiere için neler olacağını gelecek günler gösterecek ama Ghesquiere'ın yarattığı Balenciaga'yı özleyeceğimiz kesin. Alttaki resimde modacının Balenciaga için şu ana kadar hazırladığı koleksiyonlardan bazılarının imza haline gelen parçalarından bir derleme var.


Söz konusu marka-modacı ayrılıkları olduğu için de geçtiğimiz 3-4 yılın çarpıcı ayrılıklarını ve yeni işbirliklerini yazmadan geçmiyorum :)

Christian Dior: John Galliano yerine Raf Simons
Yves Saint Laurent: Stefano Pilati yerine Hedi Slimane
Hermes: Jean Paul Gaultier yerine Christophe Lemaire
Jil Sander: Raf Simons yerine Jil Sander
Kenzo: Antonio Marras yerine Leon&Carol Lim
Les Copains: Alessandro Del'Acqua

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder