15 Ağustos 2012 Çarşamba

Narciso Rodriguez for Kohl's: İlhamı İstanbul'dan...

 
 

Dünyaca ünlü perakende hazır giyim markası Kohl's "Design Nation" adında bir işbirliği projesi hazırlamış. Projeye göre Kohl's birlikte çalışacağı bazı ünlü tasarımcılardan bir şehir seçmelerini, şehire gidip, belli bir süre orada kalıp gözlem yapmalarını ve seçtikleri şehirden aldıkları ilhamla marka için bir kapsül koleksiyon hazırlamalarını istemiş. Bu işbirliği serisinin ilk tasarımcısı Narciso Rodriguez. Narciso Rodriguez Kohl's için hazırlayacağı bu koleksiyonda ilhamını Istanbul'dan almaya karar vermiş. 2012'nin başlarında İstanbul'a gelerek şehrimizin müzelerini, saraylarını, pazarlarını gezen Rodriguez bu koleksiyon için neden İstanbul'u seçtiğini burada şöyle açıklıyor:
İstanbul'da Avrupa ve Asya'nın harika bir karışımı var ve İstanbul çocuklarından, sanatına, sokaklarının renginden, duvarlarındaki grafitilere kadar hepimiz için yeni ve havalı bir sahne.
Koleksiyon Kasım 2012'de Kohl's dükkanlarında olacak. Kohl's henüz Türkiye pazarında olmadığı ve online alışverişte uluslararası dağıtım yapmadığı için koleksiyondan alışveriş yapma şansımız yok ama Istanbul moda dünyasına ilham vermeye devam ettiği için mutluyuz :)

14 Ağustos 2012 Salı

Trend: Zarif ve Narin Takılar

Geçtiğimiz sezonların büyük, gösterişli ve bir seferde tanelercesi birden takılan (ve bence göz yoran) takılarından sonra bu bahar ve yazın trendi fazla şatafatlı olmayan daha narin görünümlü takılar. Yazın bronz tenlerinin, güneşten rengi açılmış saçlarının, rahat elbiselerinin üstüne vücudu kolye, küpe, yüzük ve bileziklerle doldurmayı bu yaz için tercih etmiyoruz. Bırakalım da o seçeneğimiz daha koyu havalara kalsın :)





Üstteki fotoğraflar etsy.com'dan. Online alışveriş sitesi olan etsy'nin jewelry bölümünü biraz detaylı araştırdığınızda ucuz fiyatlarda el yapımı bir çok mükemmel aksesuar bulmak mümkün. Tavsiye ederim. Fakat internetten alışveriş bana zor geliyor diyorsanız Koton da sezon trendi olan "narin aksesuar"lardan birkaç parça koleksiyonuna eklemiş. Onları da deneyebilirsiniz :)



12 Ağustos 2012 Pazar

L'Oreal'in Yeni Yüzü: Toni Garrn

Londra, New York, Paris, Milan podyumlarından, büyük markaların reklam kampanyalarından ve Victoria's Secret şovlarından tanıdığımız Alman model Toni Garrn L'Oreal'in klasik saç bakım ürünü  "Elvive"in yeni yüzü olarak seçilmiş. Reklam kampanyasından ilk görüntü:


10 Ağustos 2012 Cuma

Isabel Marant Dicker Boots


Sıcak havalar ve nemden bunaldığımız bu günlerde sonbahar serinliği çok uzaktaymış gibi geliyor ama sonbaharın resmi olarak başlamasına 1 aydan az bir süre kaldı ve gardroplarımızı önümüzdeki mevsime uyarlama planları yavaştan da olsa başladı.

Geçtiğimiz kış ve ilkbaharda özellikle Katie Holmes, Kate Bosworth, Sienna Miller, Miranda Kerr gibi bir çok ünlünün ayağında bol bol gördüğümüz Isabel Marant Süet Ankle Botlar cazibesini yazın bile korumuşken asıl mevsimi olan sonbaharda da giyilmeyeceğini düşünmek zor. Giderek "klasikler" arasına girmeye başlayan bu süet botlar benim de bu sonbahar için favorilerimden.




Şort, etek, pantolon, uzun elbiseler... İstediğiniz her parçayla kombinleyebileceğiniz bu botların sezon fiyatı 600-650 Euro civarında. Bu noktada imdadımıza hemen Mango yetişiyor. Mango Isabel Marant botlarına çok benzer 2 renk bot üretmiş bile:


Mango'nun bu kısa süet botları ise sadece 159.99. 

Şimdiden iyi alışverişler :)

Choupette Lagerfeld


Choupette Lagerfeld şeklinde yazınca kulağa sanki Karl Lagerfeld'in bir akrabasıymış gibi geliyor. Ama değil. Choupette, Karl Lagerfeld'in kedisi. Ve galiba dünyanın en şanslı kedisi. Choupette'in 2 hizmetçisi var, i-pad kullanıyor, yemeklerini Karl Lagerfeld'le birlikte masada, kendi tabağından yiyiyor, yaptığı her hareketin kayda geçirildiği bir günlüğü var, 13.000'in üzerinde takipçisi olan bir twitter hesabına sahip, V Magazine için objektif karşısına geçti ve Karl tamamen Choupette'in gözlerinden ilham alarak bir koleksiyon tasarlamış.

Dünyanın en şımartılmış kedisi acaba hangisi? diye merak ettiyseniz işte cevabı buldunuz :)




8 Ağustos 2012 Çarşamba

Anna Piaggi Anısına...


Moda dünyası 2 gün önce mihenk taşlarından birini kaybetti. 1980'lerin kült moda dergisi Vanity'nin editörü, Vogue Italya'nın editor-at-large'ı efsanevi Anna Piaggi 81 yaşında, Milano'daki evinde hayata gözlerini yumdu.



Günümüz moda dünyasında basma kalıpların dışına çıkma cesaretini gösterip, tamamen kendisi olabilen son figürlerden biriydi Anna Piaggi. Giydikleri her zaman üzerinde düşünülmüş, iyi planlanmış, estetik bir karışıklık şeklindeydi. Britanyalı ünlü şapka tasarımcısı Stephen Jones'un kendisine özel tasarımı olan eksantrik şapkaları olmadan dışarı adımını bile atmayan Anna Piaggi'nin kendine özgü görünüşlerini çok arayacağımız kesin. Huzur içinde uyusun...



7 Ağustos 2012 Salı

Fransa'nın Dünyaya Son Armağanı: Marion Cotillard


2008 yılında Edith Piaf biyografisi La Vie En Rose filmiyle En iyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandıktan sonra hem sinema hem moda dünyasına hızlı ama kalıcı bir giriş yaptı Marion Cotillard. Tipik fransız kadını olarak nitelendirilemeyecek kadar gerçek bir güzelliğe ve stile sahip. Kırmızı halıdaki kıyafet seçimleri bazen cüretkar bazen sade ama hep çarpıcı oldu fakat her şekilde insanları etkilemeyi başardı.



Günlük hayatında modaya çok önem vermiyormuş gibi gözüküyor ama kıyafet kombinasyonlarındaki ufacık detaylar karakterini ve o "fransız dokunuşu"nu bir anda ortaya çıkarıyor.


Bu aralar hangi dergiye baksam kapağında Marion'u görür oldum. Sene içinde devamlı dergi kapaklarında görünmesine alışmıştık fakat bu yaz Marion kapak kızı olma noktasında zirvesini yaptı. Temmuz ve Ağustos aylarında Vogue, Elle, Marie Claire gibi dergilerin farklı ülke edisyonlarının kapağında hep Marion vardı. Bu durumdan, rahatsız mıyız? Tabi ki hayır. Her kapakta, her fotoğrafta farklı bir karaktere bürünebilen Marion o kadar güzel ki dergilerde yüzünü sık sık görmek asla sıkıcı değil. Işte Marion'lu temmuz/ağustos kapaklarından bazıları:


Marion'un bu aralar "her yerde" olmasının en büyük nedeni rol aldığı The Dark Knight Rises filminin 16 Temmuz'da dünya prömiyerini yapması. Filmin Londra galasında yüzü olduğu Christian Dior Modaevi için, modaevinin Galliano'dan sonraki yeni tasarımcısı Raf Simons'un hazırladığı couture elbisesiyle kırmızı halıda yine göz kamaştırdı.


Marion Cotillard'ı bundan sonra da filmlerinde, dergi kapaklarında ve kırmızı halıda bol bol görüp her görünüşünden bol bol ilham alacağımıza hiç şüphe yok :)


5 Ağustos 2012 Pazar

Selamlaşma




Merhaba, daha yeni doğmuş bir bebek olan bloguma hoşgeldiniz :)
Burada bol bol moda haberi, stil ipuçları, ünlü fotoğrafları, Türk modası ve markaları incelemeri göreceksiniz.
Umarım benim seçtiklerim, sizin de hoşunuza gider.

Şimdilik bu kadar, yakında görüşürüz :)